Jairus ontstond in 2017. Tijdens het beluisteren van honderden ambient tracks ontdekte ik een wereld die voor mij open ging. Hoe muziek een atmosferisch landschap van kleur, tint, ritme en beleving kon zijn. Ik ontdekte al snel dat er via dit medium een nieuwe dimensie kon opengaan voor mijn creatief werk. En dit tevens in bepaalde facetten mijn werken kon versterken, uitbreiden of verdiepen.

Met Jairus neem ik de luisteraar mee in de mysterieuze, dromerige, speelse , dramatische en tegelijk verlichtende zoektocht. Mijn muziek zou ik omschrijven als exotisch, melodieuze electronic ambient / met tinten van pop en lichte (deep)house. Kleurrijke tinten in de hoge en lage tonen, balans van drama en verlichting.

Mijn audio-ervaring door de jaren heb ik opgedaan door het spelen met Fruity Loops (FL-studio) op ipad en computer, ¬†drummen, veel muziek te beluisteren en me te laten raken door films en games. In mijn jongere jaren stoeide ik veel met het programma ‘Mixman’ (rip). De tracks worden gecomponeerd door de samenwerking met een usb MPK-mini keyboard en een hele hoop synthesisers en plugins. Af en toe worden geluiden ook live opgenomen en in de tracks verwerkt, net zoals sommige effecten en zangstemmen.

Album

Momenteel werk ik aan het publiceren van de muziek op spotify en apple music, en wil ik uiteindelijk 7 tot 12 nummer publiceren onder het album ‘Unintended Journeys’.

Deze naam omvat de hele zoektocht binnen het emotionele, geestelijke en kunstzinnige van de afgelopen jaren: De titel staat daarmee voor het feit hoe weinig grip je als mens hebt op de loop van je leven en hoe zich zoveel bizarre, bijzondere en pijnlijke momenten kunnen voordoen waar jij met je uiterste best, beperkte kunnen en volledige aanwezigheid een weg in probeert te vinden.

Uiteindelijk mag de muziek met de luisteraar zijn gang gaan, ik hoop dat je meegenomen kunt worden in een atmosferische beleving en het je wellicht mag raken.

Luister hieronder naar mijn soundcloud playlist

Ruben Bruggeling